Εργαλεία γυμναστικής

Εργαλεία γυμναστικής | Σωστή αθλητική ένδυση

Εργαλεία γυμναστικής Σωστή αθλητική ένδυση

Εργαλεία γυμναστικής

Αθλητική φόρμα αποτελεί το κατεξοχήν ενδυματολογικό εξάρτημα για όσους ασχολούνται με τη γυμναστική. Aλλά όχι μόνο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει σε πλήθος χρωμάτων, σχεδίων, τύπων και μεγεθών, πολύ σπάνια ασχολούμαστε επιμελώς με την αγορά μιας αθλητικής φόρμας.

 

 

 

 
 
 
 
Εργαλεία γυμναστικής

Εργαλεία γυμναστικής Σωστή αθλητική ένδυση

Όμως ειναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να προτιμούμε όχι μόνο αυτό που μας αρέσει αλλά και  μας βοηθά να κινούμαστε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε κατά την επιλογή μιας αθλητικής φόρμας είναι να αισθάνεστε άνετα όταν τη φοράτε. Όχι να είναι σφικτή πάνω στο σώμα σας, διότι δεν του επιτρέπει να αναπνέει. Θα κουράζεστε πολύ πιο εύκολα ακόμη και κατά την πιο απλή δραστηριότητα.

Το εσωτερικό της θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μαλακό, υποαλλεργικό υλικό. Όμως αν παρατηρήσετε στην αγορά κυκλοφορούν φόρμες που είναι εσωτερικά επενδεδυμένα με νάιλον, το οποίο δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα των ποδιών. Συχνά προκαλεί κνησμό ή ερεθισμούς λόγω της τριβής από την κίνηση. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάτι πιο μαλακό ή κατασκευασμένο από πιο προσεγμένα υλικά, που όμως δεν θα σας δημιουργήσουν προβλήματα.

Ο καλός αερισμός του σώματος είναι μείζονος σημασίας. Όταν αθλείστε να θυμάστε ότι πρέπει να ιδρώνετε από την άσκηση και όχι από το σφικτό αθλητικό ρουχισμό. Τόσο το παντελόνι, όσο και η ζακέτα της φόρμας θα πρέπει να απορροφούν τον ιδρώτα και όχι να τον προκαλούν. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείστε δροσεροί και στεγνοί, ιδίως όταν αθλείστε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έπισης αυτό που πολλοί ίσως αγνοούν είναι ότι περά από το σωστό υλικό, μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή του χρώματος της αθλητικής φόρμας. Έτσι, είναι προτιμότερο για εργαλεία γυμναστικής να αποφεύγετε το μαύρο χρώμα και γενικότερα ό,τι πλησιάζει στις αποχρώσεις του. Ο λόγος είναι οτι τα σκούρα χρώματα απορροφούν τη θερμότητα του σώματος και μπορούν να προκαλέσουν πλήθος προβλημάτων, που κυμαίνονται από την απλή θερμοπληξία – τους θερινούς μήνες – έως την εκδήλωση μυκητιάσεων και τοπικών ερεθισμών.

  •  

 

Αθλητικά παπούτσια

Το πιο σημαντικό κομμάτι της αθλητικής περιβολής είναι τα αθλητικά παπούτσια. Τα πόδια μας είναι το στήριγμα ολόκληρου του σώματος και συνεπώς καταπονούνται περισσότερο από τη σωματική άσκηση και ιδίως από το τρέξιμο. Για το λόγο αυτό η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν διαλέγουμε παπούτσια υπάρχουν πολύ παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψην,έτσι ώστε τα παπούτσια να είναι απολύτως κατάλληλα για μας. Επειδή η μηχανική και το σχήμα του ποδιού διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο το ιδανικό παπούτσι είναι διαφορετικό για τον καθένα μας.Επίσης αρκετά παπούτσια είναι σχεδιασμένα με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες δραστηριότητες και επιφάνειες. Συμπερασματικά το ιδανικό παπούτσι πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με το κατά πόσο ταιριάζει στο πόδι και αναλόγως την δραστηριότητα στην οποία θα χρησιμοποιηθεί. Αρκετές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ακατάλληλα παπούτσια και η κακή εκδιομηχανικήτου ποδιού αποτελούν παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών των κάτω άκρων. Μερικοί από αυτούς ειναι η πελματιαία απονευροσίτιδα, τενοντίτιδα αχειλίου τένοντα, σύνδρομο τριβής της λαγονοκνημιαίας ταινίας και κάταγμα κόπωσης. Οπότε είναι πολύ σημαντικη η επιλογήτου κατάλληλου παπουτσιού για την πρόληψη τραυματισμών.