ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η αθλητική Διατροφή της Επιτυχίας

Της Heather Livingston

 

Ως Αθλητής ή ανταγωνιστής, ο στόχος σας είναι να κερδίζετε.

Κατά την αναζήτηση της υπεροχής, οι φυσικές απαιτήσεις από τον οργανισμό σας είναι τεράστιες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τρέφετε τον οργανισμό σας με την καλύτερη διατροφή που υπάρχει, και να μπορείτε έτσι να επιτυγχάνετε τις υψηλές επιδόσεις που επιθυμείτε.

 

Η Εξίσωση είναι απλή: Ότι παρέχετε στον Οργανισμό σας, αυτό Λαμβάνετε!

 

Σας παρέχει η τωρινή σας διατροφή όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σας; Εάν δεν είστε σίγουροι για την απάντηση, κοιτάξτε τις παρακάτω γραμμές για να ανακαλύψετε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη Διατροφική Υπεροχή …;

 

Η Αθλητική Διατροφή της Επιτυχίας  – Λίστα Ελέγχου

 

Λοιπόν θέλετε οι επιδόσεις σας να είναι οι καλύτερες και να παραμείνετε στην ομάδα που κερδίζει. Τότε ακολουθήστε τις 10 παρακάτω υποδείξεις.

 

1. Ο οργανισμός σας λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό όπως ένα αυτοκίνητο. Χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά …;

Τα κύτταρα των μυών σας λειτουργούν παρόμοια με μια δεξαμενή καυσίμων -; οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες αποτελούν μια γρήγορη πηγή ενέργειας. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση για να μειώσετε την εξάλειψη της αποθηκευμένης ενέργειας του οργανισμού σας

2. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε καύσιμα στον οργανισμό σας είναι τα θρεπτικά συστατικά που είναι πλούσια σε ενέργεια.

Τρώτε ένα μεγάλο γεύμα 4-6 ώρες πριν από την προπόνηση. Τρώτε ένα πιο ελαφρύ γεύμα 2-3 ώρες πριν τη φυσική δραστηριότητα. Τσιμπήστε κάτι 30 λεπτά πριν την άσκηση.

Εάν είστε αθλητής, 50% έως 60% της διατροφής σας θα πρέπει να αποτελείται από υδατάνθρακες.

3. Φορτίστε την μπαταρία σας.

Αναπληρώστε κατά τη διάρκεια προπονήσεων που είναι μεγαλύτερες των 30 λεπτών σε διάρκεια. Πίνετε υγρά τα οποία περιέχουν απλούς υδατάνθρακες.

4. Χρησιμοποιείστε τα αποθηκευμένα καύσιμά σας για περιόδους φυσικής δραστηριότητας εκτεταμένης διάρκειας.

Ο οργανισμός σας αρχίζει να καίει το λίπος ως καύσιμο («με την ενέργεια των υδατανθράκων») μετά από 18-20 λεπτά αεροβικής γυμναστικής (μεγάλης -; μέτριας απόστασης)

5. Ενυδατώνεστε, ενυδατώνεστε και επανυδατώνεστε.

Είναι επιτακτικό να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε όταν προπονείστε. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, να βεβαιώνεστε ότι πίνετε υγρά κάθε 10 λεπτά -; μην περιμένετε μέχρι να διψάσετε.

6. Η πρωτεΐνη είναι πού σημαντική για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των μυών.

Ο οργανισμός πρέπει να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης για να λειτουργεί κανονικά και να αποκαθιστά τους κατεστραμμένους ιστούς. Βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός σας λαμβάνει τη συνιστώμενη ημερήσια πρωτεΐνη: 1 έως 2 γραμμάρια για κάθε κιλό του σωματικού βάρους (1 έως 1,5 γρ. για αθλήματα με «μπάλα», όπως το τένις, το γκολφ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο κλπ, και 1,5 έως 2 γρ. για πιο επίπονα αθλήματα, όπως ο μαραθώνιος, βάρη κλπ)

7. Πρωτεΐνη έναντι Υδατανθράκων.

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το στιγμιαίο καύσιμο για τους μύες. Η πρωτεΐνη βοηθάει στην επιδιόρθωση και αποκατάσταση, καθώς επίσης και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την αύξηση του όγκου τους.

8. Βελτιστοποίηση των προσπαθειών σας για τροφοδοσία και ανεφοδιασμό.

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε μια πλούσια σε υδατάνθρακες τροφή εντός 30 λεπτών μετά  από την ολοκλήρωση του προγράμματος γυμναστικής σας. Τρώτε εύπεπτους υδατάνθρακες, οι οποίοι μετατρέπονται σε γλυκόζη και αποθηκεύονται στους μύες ως γλυκογόνο (γρήγορα καύσιμα).

9. Μειώστε το χρόνο αποκατάστασης.

Επαρκής πρωτεΐνη. Αντιοξειδωτικά θρεπτικά στοιχεία. Άφθονα υγρά.

10. Χρησιμοποιείστε τα συμπληρώματα προς το συμφέρον σας.

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία βοηθούν τις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού και τις διαδικασίες ρύθμισης. Τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση του οργανισμού σας.

Τα συμπληρώματα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τους αθλητές που έχουν ανεπαρκές ή μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Για Τέλεια Επίδοση. Έχουμε Ακριβώς αυτό που Χρειάζεστε …;

 

Για περισσότερα από 25 χρόνια βοηθάμε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διαχειρίζονται το βάρος τους. Η Herbalife μπορεί επίσης να βοηθήσει αθλητές και δραστήρια άτομα να φτάσουν στις απαιτήσεις ενέργειας που χρειάζονται. Η επιστήμη της αθλητικής διατροφής είναι σύνθετη και συχνά προκαλεί σύγχυση, αλλά μπορεί να απλοποιηθεί σε τέσσερα βασικά στοιχεία: Τροφοδοσία, Ανεφοδιασμός, Επιδιόρθωση, Αποκατάσταση.

Η Herbalife παρέχει προϊόντα τα οποία βοηθούν στην τροφοδοσία, τον ανεφοδιασμό, την επιδιόρθωση και την αποκατάσταση του οργανισμού. Τα προϊόντα μας προσφέρουν πολύ εύπεπτους και εύκολης απορρόφησης υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βασικά λιπαρά οξέα, τα οποία είναι όλα απαραίτητα στον οργανισμό για να τον βοηθήσουν να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο επιδόσεων. Εάν θέλετε να έχετε την εμπειρία της ύψιστης ανταγωνιστικής υπεροχής, κάντε τη Herbalife μέρος της ζωής σας.

 

Πώς να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Υδατάνθρακες = Στιγμιαίο καύσιμο

Όλες οι δραστηριότητες χρησιμοποιούν «καύσιμο», το οποίο μετριέται σε θερμίδες και συχνά αναφέρεται ως ενέργεια. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς φεύγουμε από το σπίτι με τη μισή «δεξαμενή» μας γεμάτη, ή ακόμη λιγότερο. Για να μπορούμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά είναι σημαντικό να βεβαιωνόμαστε ότι οι δεξαμενές καυσίμων μας είναι γεμάτες με τη σωστή ποσότητα. Οι δεξαμενές καυσίμων άμεσης χρήσης είναι οι μύες μας. Τα καύσιμα γρήγορης κατανάλωσης που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας είναι οι υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα λαχανικά, τα φρούτα και η ζάχαρη. Όταν τρώμε υδατάνθρακες, αυτοί μετατρέπονται στον οργανισμό και αποθηκεύονται ως γλυκογόνα των μυών -; γεμίζοντας έτσι τις δεξαμενές μας.

ΠΡΑΞΤΕ: Πίνετε ένα Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα αναμεμειγμένο με διαλυμένο χυμό φρούτων 30 λεπτά πριν από την άσκηση. Αυτό παρέχει άμεσο καύσιμο (υδατάνθρακες) και βοηθάει στη διάθεση του αποθηκευμένου καυσίμου στους μύες (γλυκογόνο των μυών).

 

Λίπος = Αποθηκευμένο Καύσιμο

 

Τα λίπη των τροφών μας αποθηκεύονται στις μακρινές δεξαμενές καυσίμων: τα λιπώδη κύτταρά μας. Εκμεταλλευόμαστε αυτές τις δεξαμενές καυσίμων όταν συμμετέχουμε σε απαιτητικές δραστηριότητες.

ΠΡΑΞΤΕ: Χρησιμοποιείστε τη πλήρη σειρά διατροφικών προϊόντων της Herbalife, για να διασφαλίσετε ότι παρέχετε στον οργανισμό σας την ιδανική διατροφή. Η ιδανική διατροφή ξεχωρίζει τα προϊόντα της Herbalife από όλα τα υπόλοιπα προγράμματα. Αυτή η προσέγγιση στη διατροφή βασίζεται στην παλιά αρχή της ισορροπίας. Με τη χρήση τριών τεχνολογιών -; της επιστήμης των τροφίμων, της συμπλήρωσης με ιχνοστοιχεία και της επιστήμης των βοτάνων –  πολλά από τα προϊόντα της Herbalife συνεργάζονται μεταξύ τους για να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων της τροφής σας. Στη διαδικασία αυτή, η σημαντική ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων και των βοτάνων βοηθάει στη βελτιστοποίηση της ικανότητά σας να χωνεύετε σωστά τις τροφές, πράγμα που διασφαλίζει ότι τα θρεπτικά στοιχεία φθάνουν στα κύτταρα.

 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Να θυμάστε ότι η ευκαιρία που έχουμε για τη μεγαλύτερη δυνατή αναπλήρωση γλυκογόνου είναι εντός των πρώτων 30 λεπτών μετά από άσκηση. Αυτό απλώς σημαίνει ΄το έχουμε 30 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων οι «δεξαμενές καυσίμων» μας δηλ. οι μύες μας -; ανταποκρίνονται καλύτερα στην αναπλήρωση.

ΠΡΑΞΤΕ: Αμέσως μετά από την άσκηση, πιείτε ένα Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα αναμεμειγμένο με χυμό φρούτων -; αρχίστε έτσι να γεμίζετε τις δεξαμενές καυσίμων! Συνεχίστε την αναπλήρωση του οργανισμού για έως και δύο ώρες μετά την άσκηση με τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες.

 

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ

Πρωτεΐνη = Επιδιόρθωση

Μετά την άσκηση, θα πρέπει επίσης να λαμβάνουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Όλες οι δραστηριότητες στη ζωή καταστρέφουν τα κύτταρα των μυών. Όσο πιο σκληρή είναι η δραστηριότητα ή η άσκηση, τόσο μεγαλύτερη είναι η καταστροφή που επέρχεται. Η επαρκής και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη βοηθάει τα κύτταρα των μυών να αποκαθίστανται..

ΠΡΑΞΤΕ: Περίπου μιάμιση με δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, πιείτε ένα Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα αναμεμειγμένο με ένα ρόφημα ή τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη (γάλα ή γιαούρτι). Για ακόμη περισσότερη πρωτεΐνη, προσθέστε μια μεζούρα Πρωτεϊνικής σκόνης.

 

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά στοιχεία βοηθούν στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης καθώς βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη φθορά που επέρχεται από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Οι αθλητές δημιουργούν μεγάλη ποσότητα ελεύθερων ριζών με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η εισπνοή πολύ περισσότερου οξυγόνου από ότι ένα μη δραστήριο άτομο.

Με την ελαχιστοποίηση της παραγωγής ελεύθερων ριζών, ο αθλητής μπορεί δυνητικά να μειώσει το χρόνο αποκατάστασης που απαιτείται μεταξύ των αγώνων. Η μείωση της φθοράς από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα.

·        Επιτάχυνση των μηχανισμών απομάκρυνσης του γαλακτικού οξέως

·        Μείωση της επιδείνωσης των μυϊκών ινιδίων

·        Αύξηση της ανασύνθεσης γλυκογόνου

Το σημαντικό είναι ότι ένας αθλητής μπορεί να αισθάνεται λιγότερο πόνο, δυσκαμψία και κούραση. Αυτό μπορεί να επιτρέψει περισσότερο χρόνο προπόνησης και ενασχόλησης με το άθλημα. Μια σειρά αντιοξειδοτικών βελτιώνουν την αποκατάσταση του οργανισμού και αναπαράγονται μεταξύ τους για τη διατήρηση της αντιοξειδωτικής ισχύος του οργανισμού.

ΠΡΑΞΤΕ: Λαμβάνετε αντιοξειδωτικά προϊόντα της Herbalife. Ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα της ιδανικής επίδοσης όταν βρίσκεται σε κατάσταση καλής διατροφικής υγείας. Ως δραστήρια άτομα, πρέπει να έχουμε προνοητική προσέγγιση προς τη διατροφή μας, έτσι ώστε να έχουμε διαθέσιμα καύσιμα υψηλής ποιότητας, καθώς και την ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων δραστηριότητας, άσκησης και αγώνων.

ΠΡΆΞΤΕ: Λαμβάνεται Γκουαράνα που θα εκτινάξει στα ύψη την ενεργητικότητά σας και τις επιδόσεις σας.

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων, πίνετε υγρά τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά.

ΠΡΑΞΤΕ: Πίνετε νερό με Χυμό Αλόης. Καταναλώνετε νερό με μια μικρή δόση Θρεπτικού Πρωτεϊνούχου Ροφήματος. Απολαύστε το Στιγμιαίο Ρόφημα Βοτάνων Thermojetics όσο συχνά θέλετε.

 

Να θυμάστε ότι κατά την προθέρμανση και μετά το τέλος της άσκησης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε «διατατικές ασκήσεις» και να χαλαρώνετε, έτσι ώστε να βοηθάτε τη διαδικασία επιδιόρθωσης και αποκατάστασης του οργανισμού.

Τα προϊόντα της Herbalife μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους όσους απλώς πηγαίνουν γυμναστήριο ή από όσους προπονούνται και αγωνίζονται κανονικά. Για όλα τα επίπεδα δραστήριων ατόμων, τα προϊόντα Herbalife μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εφοδιασμό, τον ανεφοδιασμό, την επιδιόρθωση και την αποκατάσταση του οργανισμού.

 

Heather Livingston, M,SC., Ιατρός

Αντιπρόεδρος, Διατροφική Κατάρτιση

Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Herbalife

Ειδικός υγείας, Διατροφής & Αθλητικής Διατροφής

Διεθνής ομιλήτρια και Συγγραφέας

Διατροφολόγος στο NBA, FIBA, ABC και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας

 

ελεγχος βαρουςφροντιδα δερματοςσωμα & μαλλιαχρησιμα εργαλειακαλαθι
 

Διατροφή Herbalife


Υπολογιστής Πρωτεΐνης


Οδηγός Γευμάτων Shapeworks


Συμβουλές για Υγεία


Η εγγύησή μας


Ιστορίες Επιτυχίας


Λίστα Προϊόντων Διατροφής


Καλάθι


Ποιοι Είμαστε


Κερδίστε Ένα Δεύτερο Εισόδημα!


Είτε θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας, είτε θέλετε απλά να διατηρήσετε το τωρινό σας βάρος βελτιώνοντας τη διατροφή σας, τα Shapeworks έχουν το κατάλληλο πακέτο για σας. Νιώστε ικανοποιημένοι, όχι στερημένοι, με τα γευστικά, χορταστικά σέικ μας και τα υπέροχα σνακ. Και βελτιώστε την ενέργεια και την υγεία σας με τα προηγμένα συμπληρώματα από βότανα.

Νέα ShapeWorks
Η διατροφή ShapeWorks εξατομικεύει την καθημερινή σας πρόσληψη πρωτεϊνης σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματός σας. Ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε χορτάτοι, ικανοποιημένοι και γεμάτοι ενέργεια ενώ ελέγχετε το βάρος σας. Το κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλάνο γευμάτων προσαρμοσμένο ανάλογα με τα αγαπημένα σας φαγητά, καθώς και τον δωρεάν προσωπικό σας σύμβουλο για να σας καθοδηγεί στην επιτυχία.

Θρεπτικό Πρωτεϊνούχο Ρόφημα

Εξατομικευμένες Πρωτεΐνες σε Σκόνη

Ταμπλέτες με Φυτικές Ίνες και Βότανα

Πρωτεϊνούχες Μπάρες

Στιγμιαίο Ρόφημα Βοτάνων

NRG
Φυσικό Γκουαράνα

Συμπυκνωμένος Χυμός Αλόης

Βασικό Πρόγραμμα

Γρήγορο Πρόγραμμα

Προηγμένο Πρόγραμμα

Εντατικό Πρόγραμμα

LiftOff”
ελεγχος βαρουςφροντιδα δερματοςσωμα & μαλλιαχρησιμα εργαλειακαλαθι