Τι χρειάζεται ένας δρομέας μετά την προπόνηση

Από την συνέντευξη του Αργύρη Παπαθανασόπουλου στο ΚΡΗΤΗ TV

A. Παπαθανασόπουλος: «Έκαιγαν τα ρουθούνια μου στους -35 βαθμούς Κελσίου»

 

Τερμάτισε πρώτος, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καλυμμένος από πάγο, στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου, σηκώνοντας ψηλά και με υπερηφάνεια την Ελληνική σημαία, μετά από τέσσερις ώρες, 34 λεπτά, 36 δευτερόλεπτα και 4:22 χλμ. και δεν είναι άλλος από τον Αργυρό Παπαθανασόπουλο.

Ο Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων, με τις μεγάλες αντοχές, Αργυρός Παπαθανασόπουλος, έχει τρέξει σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως την έρημο Σαχάρα, την Παταγονία, το Μπουτάν κ.ά., 

To βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έκοψε την κορδέλα του τερματισμού στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Τον Αργύρη Παπαθανασόπουλο φιλοξένησε μέσω Skype (σε σύνδεση από το Μάντσεστερ) στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, η δημοσιογράφος Νικολέτα Σφακιανάκη.

Σεμνός και αποκαλυπτικός ο γιατρός στο επάγγελμα, κ. Παπαθανασόπουλος, ανέφερε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές του στα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη και τελευταίο πλέον είχε απομείνει το πολικό κομμάτι.

Όπως περιέγραψε ο κ. Παπαθανασόπουλος, οι συνθήκες εκεί ήταν πολύ ιδιαίτερες, αφού η θερμοκρασία κυμαίνονταν από -28 έως και -35.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κάθε είκοσι λεπτά τα μάτια μου έκλειναν λόγω πάγου καθώς και σε πολύ τακτικά διαστήματα και τα ρουθούνια μου, εμποδίζοντας την αναπνοή. Η τελευταία ώρα ήταν και η πιο δύσκολη του αγώνα, καθώς και τα πόδια και κυρίως τα δάχτυλα πάγωσαν».

Όπως τόνισε, αισθάνεται τυχερός που είναι μέλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Η σχέση του με την «οικογένεια» του Συλλόγου είναι πολύχρονη. Επίσης ανέφερε ότι αντιπροσωπεύει τον Σύλλογο σε όλα τα μέρη της γης, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις την οικογένεια Καμπαξή. «Χαίρομαι που ως αθλητής αντιπροσωπεύω το νησί σας σε κάθε αγώνα», τόνισε.