Προσφορά στην δερματολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ από τα έσοδα του 32ο Κορακοβούνιου Δρόμου &5ο Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή-Ηράκλειο

Προσφορά στην δερματολογική κλινική  ΠΑΓΝΗ από τα έσοδα του 32ο Κορακοβούνιου Δρόμου &5ο Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή-Ηράκλειο Μάιος 2019

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παράδοση  εγκυκλοπαιδικού υλικού στην Δερματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, από τα έσοδα του αγώνα «5ο Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή-Ηράκλειο» που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου μαζί με τον 32ο Κορακοβούνιο Δρόμο.

Πρόκειται για την τελευταία έκδοση, δύο χρήσιμων εγκυκλοπαιδικών τόμων του Fitzpatrick η οποία καλύπτει όλα τα βασικά στοιχεία, από τη βασική επιστήμη του δέρματος έως τα καθημερινά κλινικά ζητήματα της διαχείρισης κοινών διαταραχών του δέρματος, και δύο τόμων της 5ης έκδοσης  του McKee’s Pathology of the Skin, μια  περιεκτική και ευρύτατα εικονογραφημένη έκδοση η οποία αναφέρει έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τη δερματοπαθολογία. Περιέχει κλινική καθοδήγηση από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς, μαζί με λεπτομέρειες για την αιτιολογία, την παθογένεια, την ιστοπαθολογία και τη διάγνωση. Αποτελεί απαραίτητο τόμο για την άσκηση δερματοπαθολόγων και γενικών παθολόγων που καταγράφουν βιοψίες του δέρματος.

Ο αγώνας αυτός πραγματοποιείται εδώ και πέντε συνεχόμενα έτη και είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη που έφυγε από μεταστατικό μελάνωμα στα 35 της χρόνια. Τα έσοδα του αγώνα διατίθενται κάθε χρόνο για την ενίσχυση της έρευνας ενάντια στο μελάνωμα, αλλά και την ενίσχυση της έγκαιρης διάγνωσης. Οι συνδιοργανωτές του αγώνα είναι ο Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Κρήτης και ο Όμιλος κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του αγώνα, τους συμμετέχοντες,  την ομάδα διάσωσης Φίλιος Ζευς, τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κορακοβουνίου για τη φιλοξενία, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το ΚΡΗΤΗ TV και το NOTOS TV για την προβολή.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή και  διευθυντή της Δερματολογικής κλινικής κ. Κ.Κρασαγάκη και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης κ. Ι. Τασσόπουλο, για την αποδοχή της δωρεάς.

 

Με εκτίμηση

 

Αντωνογιαννάκη Χρυσή-Πρόεδρος του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ

Σταματάκη Αγάπη-Διοργανώτρια του Τρέχοντας τον κόσμο για τη Ζωή-Ηράκλειο

Καμπαξής Σπυρίδων-Επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης